Obec Božanov
obec Božanov

 Od 4. 1. 2020 do odvolání bude restaurace otevřena Po-Pá od 11 do 13 hodin přes výdejní okénko. 
    Prosíme, abyste si denní menu objednávali minimálně 1 den předem. Děkujeme.

GDPR - Souhlas s nakládáním s osobními údaji

V souladu s Obecným nařízením na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation) přikládáme nový souhlas s nakládáním s poskytnutými osobními údaji. GDPR začne v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Práva a povinnosti v současném zákoně o ochraně osobních údajů budou nahrazena právy a povinnostmi vyplývajícími z Obecného nařízení.

Pokud např. chcete být i nadále informováni o dění v obci, musí obecní úřad uchovávat Vaše osobní údaje. Z tohoto důvodu je třeba poskytnout nový souhlas.

Datum vložení: 22. 5. 2018 0:00
Datum poslední aktualizace: 20. 4. 2020 13:50
Autor: Správce Webu

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Rozpočet

rozpočet

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Aktuální počasí

dnes, neděle 7. 3. 2021
polojasno 3 °C -3 °C
pondělí 8. 3. mírné sněžení 2/-3 °C
úterý 9. 3. zataženo 3/-3 °C
středa 10. 3. zataženo 5/-1 °C

O obci Božanov

Pravěké osídlení lokality dokládá nález kamenné sekerky v blízké vesnici. Z konce 13. století v listinném falzu byl uveden latinský název flumen Bosanow pro Božanovský potok. Předpokládá se, že roce 1253 vysadil lokátor Berthold emfyteutickým právem ves tzv. lánového typu, která v pramenech ze 14. a 15. století nesla označení Berthelsdorf podle svého zakladatele. V průběhu 17. století je uváděn název Banzdorf a počínaje 18. stoletím Barzdorf, současný Božanov. Ves je doložena „in originali“ až listinou z 15. března 1256, mocí které udělil opat Martin jmenovanému Bertoldovi právo osídlit zdejší lokalitu „sivam Policensem circa Bosanow et circa Stenawam“. V první polovině 19. století patřila obec mezi početně největší poddanské vesnice broumovského panství.